3 voor- en nadelen van het werken voor een baas

Ben je momenteel ZZP’er of ben je aan het twijfelen tussen een vaste job of om toch aan de slag te gaan als ZZP’er? Er zijn veel afwegingen die je kan maken. Toch is het belangrijk dat je ook naar je gevoel luistert en kijkt naar je huidige leefsituatie. Wat staat er op het spel en welke risico’s kan je wel/niet nemen? Het is belangrijk om hier goed over na te denken en niet te impulsief te zijn. Wij hebben een aantal voor- en nadelen van het werken voor een baas opgeschreven. Lees hieronder verder als je zelf ook op dit moment in deze situatie zit.

Zekerheid is een groot voordeel

Het voordeel van in loondienst werken is dat je zekerheid hebt. Je hebt zekerheid van inkomen. Afhankelijk van het aantal uur dat je werkt weet je zeker dat je een aantal kosten gedekt hebt. Denk bijvoorbeeld aan je verzekeringen en de huur/hypotheek van je woning. Het is belangrijk dat je nadenkt over de gevolgen wanneer je die zekerheid niet meer hebt.

Ongevallen en verzekeringen

Wanneer je in loondienst werkt ben je vaak verzekerd voor verschillende sociale verzekeringen. Als ZZP’er moet je dit zelf regelen. Hierdoor ben je kwetsbaarder. Toch zijn er voor zelfstandige ook regelingen die ervoor zorgen dat je genoeg zekerheid krijgt. Heb je te maken met een ongeval? Zoek dan een letselschade advocaat Ermelo. Hierdoor weet je zeker dat je goed wordt geholpen en dat je niet zomaar zonder inkomsten komt te zitten. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je door kan gaan zonder hiervan de dupe te worden. Het is belangrijk dat je hierbij bewijs verzameld die gebruikt kan worden.

Wat is je huidige situatie?

Wanneer je een gezin hebt is het aannemelijk om zekerheid te hebben. Je verdient dan namelijk niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. Het is belangrijk dat je een stabiel inkomen hebt om te kunnen geven aan je kinderen wat ze nodig hebben.

De vrijheid van een ZZP’er

Als ZZP’er heb je natuurlijk meer vrijheid, meer vrijheid om zelf te bepalen wat je wel en niet aanneemt aan werkzaamheden. Daarnaast heb je de vrijheid om te kunnen werken wanneer jij dat wilt. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een maand lang veel te werken, en vervolgens een maand lang wat minder en te genieten van je vrijheid. Dit alles zorgt ervoor dat je erg flexibel bent en daardoor bijvoorbeeld meer tijd kan doorbrengen met bijvoorbeeld je gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *